Aansluiting bestaande paden2018-02-07T19:53:32+00:00

Aansluiting op bestaande wandelpaden

De wandeling over het landgoed Sterkenburg sluiten aan bij de volgende bestaande wandelpaden:
● Aderwinkelpad
● Kromme Rijnpad
En de volgende fietsroutes:
● LF4 Midden Nederlandroute

Aderwinkelpad

Ontdek het mooie buitengebied van Driebergen-Rijsenburg en Werkhoven. Wandelen in het Langbroekerweteringgebied. In het karakteristieke cope-landschap met de langgerekte verkaveling, versterkt door bospartijen van de landgoederen en lijnvormige landschapselementen als knotbomenrijen, lanen en zuwes. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Aderwinkelpad (12 km)

Kromme Rijnpad

Het Kromme Rijnpad is een wandelroute tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede met een afstand van 29 kilometer. Je krijgt de kans om langs de Kromme Rijn te lopen, voor een deel over het oude jaagpad, dat in ere is hersteld. Maar je loopt ook over nieuwe wandelpaden. Je treedt niet alleen in het voetspoor van mannen die via het jaagpad de trekschuit voorttrokken, maar ook in de sporen van de Romeinen, want dit wandelpad volgt de grensweg van het Romeinse Rijk. Verder kun je in het voorjaar genieten van bloeiende fruitbomen, van de kastelen en parken bij de Langbroekerwetering, van de watervogels en bijzondere planten langs de natuurvriendelijke oevers van de rivier.

De Sterkenburg wandeling loopt voor een gedeelte over het Kromme Rijnpad. Dit gedeelte is het Gulde Hoevepad. Dit deel van de route is door middel van Europese subsidie tot stand gekomen. Voorheen liep dit deel over het landgoed Sterkenburg. De rood-gele markering herinnert hier nog aan.