Feesten en vergaderen2018-02-07T20:24:29+00:00

Trouwen in het kasteel

Stelt u zich eens voor… Een klassiek rijtuig of fraaie bolide voert u over de statige oprijlaan naar het voorplein, of een gondel met gondelier brengt u via de slotgracht naar het kasteel. Witte duiven, ballonnen en bellen maken uw entree nog spectaculairder. Een grote, marmeren hal met een imposante dubbele trap, biedt een prachtige locatie waar het (aanstaande) bruidspaar elkaar kan treffen. De prachtige Grote Zaal van het kasteel, al dan niet in combinatie met de belendende kapel, geeft u elkaar uw jawoord.
Kasteel Sterkenburg is door gemeente Utrechtse Heuvelrug officieel aangewezen als trouwlocatie waar het burgerlijk huwelijk voltrokken kan worden.

Meer informatie: trouwen op kasteel Sterkenburg

Overnachten in het kasteel

Geniet van een overnachting in een historische en feeërieke setting. In de comfortabele en gerenoveerde slaapkamers van het Tuinmanshuis en Koetshuis, de imposante Ooievaarssuite of in een unieke kamer in een van de twee torens, waar u zich binnen de dikke muren bijna in de Middeleeuwen waant. Op Kasteel Sterkenburg kunt u even ontsnappen aan het jachtige bestaan van alledag. De sfeervol gemeubileerde kamers beschikken allemaal over eigen badkamers en sanitaire voorzieningen.

Meer informatie: bed and breakfast Sterkenburg

Monumentaal vakantiehuisje

Nabij het kasteel is een monumentaal vakantiehuisje te huur. Het is één van de drie pachterswoningen en behoort bij het Landgoed Sterkenburg. De zitkamer biedt een uniek uitzicht op de wetering en op het kasteel Sterkenburg. Het vakantiehuis is volledig naar de eisen van deze tijd gerestaureerd, waarbij het unieke historische karakter bewaard is gebleven. Het huis is omringd door een ruime tuin waarin het heerlijk rustig vertoeven is.

Meer informatie: huisje Sterkenburg

Vergaderen op een monumentale boerderij

Groot Kruivestein is een monumentale boerderij op landgoed Sterkenburg, gelegen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een boerderij met allure, met twee unieke bijgebouwen (Atelier en Bakhuis) en een volledig gerenoveerd achterhuis (de Deel). Het erf met deze opstallen is omgeven door uitgestrekte grasvelden, boomgaarden en een prachtig natuurgebied van 30 ha met wandelmogelijkheden. In de wijde omtrek is geen rustiger plek te vinden voor uw zakelijke bijeenkomsten.
Gedurende de dag is er onbeperkt verse koffie, diverse soorten thee, fris, ijswater, vers fruit en koekjes. Tijdens uw pauze(s) zorgen wij voor ovenverse cake, brownies, appel-notentaart of appelflappen (uit eigen boomgaard). Wij kunnen ook uw diner verzorgen, waarbij we keuze bieden uit een aantal vaste gerechten, maar ook graag inspelen op uw specifieke wensen.

Meer informatie: website sfeervolle vergaderlocaties