Luisterfragmenten2018-02-07T20:09:09+00:00

Moderne gids

Er zijn ideeën om een App te ontwikkelen, waarmee wandelaars informatie over het gebied kunnen krijgen via hun mobiele telefoon. Bijvoorbeeld de mensen die voor bed and breakfast in het kasteel verblijven of groepen die gebruik maken van de ruimtes voor feesten of vergaderingen. Om de werking van zo’n App (een digitale IVN gids) te testen, is een prototype gemaakt voor het eerste deel van de wandeling. Herken je de foto: luister dan naar informatie!

1. Luister voordat je van start gaat naar FRAGMENT 1

2. Start bij de theetuin, loop over het knotwilgenpad en ga rechtdoor (via het hek) het kasteelterrein binnen. Volg de witte paaltes langs de vijver. Je passeert een aantal monumentale moerascypressen.

Je ziet het kasteel liggen. Luister naar Fragment 2:

3. Loop dezelfde route langs de vijver terug en verlaat het kasteelterrein via het toegangshek.
Luister naar FRAGMENT 3 over de Langbroekerwetering:

4. Sla linksaf, klim over het hek en loop evenwijdig aan de sloot (volg de rood-gele paaltjes). Sta even later even stil en kijk eens goed naar het weiland waarover je loopt.
Luister naar FRAGMENT 4:

5. Als je een smal bruggetje over de sloot ziet, steek je het water over. Je komt nu in het kasteelbos.
Luister naar FRAGMENT 5:

6. Volg het pad aan de andere kant van de sloot. Na een tijdje ga je weer een bruggetje over. Daarna ga je naar rechts. Blijf de rood-gele bordjes volgen. Links van je zie je een vochtig grasland met een poeltje.
Luister naar FRAGMENT 6:

7. Volg het pad via het populierenbos (het Giraffenbos). Aan het eind steek je het weiland over en gaat aan het einde rechtsaf. Je loopt dan richting de Broekweg.
Luister naar FRAGMENT 7:

8. Einde wandeling 11 juni bij het nieuw gemaakte gat in de sleedoornhaag. Hier staat wat te drinken. Wie dat wil kan per auto naar het beginpunt worden vervoerd (het is ook mogelijk om via een andere mooie route terug te wandelen naar het startpunt)